Dzisiaj jest: 14.12.2018, imieniny: Alfreda, Izydora, Zoriny

Mariusz Górecki z Cukierni Pawlova zdobywcą brązowego Medalu Mistrzostw Świata

Dodano: 3 tygodnie temu

Zespół Cukierni Pawlova w składzie: Chef Paweł Mieszała oraz Sous Chef Mariusz Górecki wczoraj wyjechali na Mistrzostwa Świata w Luksemburgu. 

Mariusz Górecki z Cukierni Pawlova zdobywcą brązowego Medalu Mistrzostw Świata
Zespół Cukierni Pawlova w składzie: Chef Paweł Mieszała oraz Sous Chef Mariusz Górecki wczoraj wyjechali na Mistrzostwa Świata w Luksemburgu.  Przygotowania do tego prestiżowego konkursu trwały długie tygodnie. Eksponat Mariusza Góreckiego zatytułowany "Exotic" przedstawiał naturę. Dzieło wykonane z cukru, bez żadnych wzmocnień- cukier wydmuchiwany jak szkło, wylewany oraz przeciągany w celu uzyskania perłowej poświaty. Bardzo mało osób na świecie pracuje na tym materiale, ponieważ jest on  bardziej kruchy niż szkło. 

 Praca Mariusza została bardzo wysoko oceniona i  doceniona przez międzynarodowe jury i zdobył on brązowy Medal Mistrzostw Świata. 
Jutro startuje Chef Paweł Mieszała. Relacja z dnia jutrzejszego na naszym fanpagu: Cukiernia Pawlova 
 
Polecane
Zapisz się do newslettera:
Wyrażam zgodę na dodanie mojego adresu e-mail do Lubońskiego systemu powiadomień o zagrożeniach - ALERT LUBOŃ